You can no longer apply to this job. This job is no longer available. If you're interested in jobs like this one click here .

 

Project Officer - Secretaris Nutrient Platform ('s-Gravenhage)

Introduction

Het Netherlands Water Partnership (NWP) heeft ruimte voor één functie waarin de volgende twee rollen gecombineerd worden:

Project Officer - Secretaris Nutrient Platform

vijf dagen per week


Hét netwerk voor de Nederlandse watersector voor meer impact in het buitenland wordt ondersteund door het NWP bureau. Hier wordt samenwerking binnen de watersector gefaciliteerd. Het bureau dient als contact- en informatiepunt voor binnenlandse en buitenlandse organisaties met aan water gerelateerde vragen. Vanwege deze spilfunctie zijn wij vaak een partner in overheidsprogramma’s voor de watersector. Als Project Officer vervul je hierbij een actieve rol door te netwerken, kennis te delen, te werken aan zichtbaarheid en onderwerpen te agenderen.

Het Nutrient Platform (NP) is een netwerk van 34 Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en twee Ministeries. Het NP neemt sinds 2010 de verantwoordelijkheid op zich om organisaties door de gehele nutriëntenketen te ondersteunen bij het sluiten van de nutriëntenkringloop, en heeft als doel om de juiste condities te creëren die nodig zijn voor de transitie naar een duurzaam gebruik van nutriënten. Zie http://www.nutrientplatform.org. Het NP wordt ondersteund door een tweepersoons team (waarvan één de Secretaris), en wordt gehost door het NWP.

Organization

Het Netherlands Water Partnership is een publiek/private netwerkorganisatie en opereert als onafhankelijk coördinatie- en informatiepunt voor de Nederlandse watersector. Het NWP faciliteert innovaties in de watersector, organiseert marktbewerking, handelsmissies en beurzen, zorgt voor het uitwisselen van informatie en nieuws. Hierdoor stimuleren wij de Nederlandse bijdrage aan oplossingen voor de internationale waterproblematiek en versterkt Nederland haar positie op de internationale watermarkt. Het NWP heeft zo’n 200 deelnemers uit alle geledingen van de watersector: zowel overheden, bedrijven, kennisinstituten als maatschappelijke organisaties zijn actief in ons netwerk.

Het NWP bureau is gevestigd in het International Water House in het centrum van Den Haag en bestaat uit een team van zo’n 30 enthousiaste medewerkers, die ieder vanuit hun expertise de watersector ondersteunen en stimuleren. Ambitie, kennis van en/of affiniteit met de wereld van water maakt ons tot een hecht team. Nog meer informatie lees je op NWP.NL

Function

Project Officer

Samen met ongeveer 30 collega’s vertegenwoordig je bedrijven, kennisinstellingen en overheden die actief zijn in de Nederlandse watersector. Je voert projecten uit waarmee de Nederlandse watersector internationaal op de kaart wordt gezet. De projecten waar je een rol in hebt kunnen uiteenlopen van drinkwater tot waterbouw, van sanitatie tot satelliettechnologie. In alle situaties wil je een toegevoegde waarde creëren voor deelnemers van het netwerk. Je formuleert strategische adviezen en identificeert kansen en- en extern op het gebied van meer handel in het buitenland. Onderdeel van je takenpakket is onder meer het projectleiderschap van thema Energie uit Water en tevens uitvoering geven aan de rol van Secretaris Nutrient Platform.

Secretaris Nutrient Platform

Je bent de spin in het Nederlandse nutriëntenweb. Je werkt voor en met de leden van het NP aan drie verschillende missies: 1) positioneren en agenderen van nutriëntenrecycling bij overheid en politiek, 2) aanjagen van concrete bedrijfs- en onderzoeksinitiatieven op het gebied van nutriëntenrecycling, en 3) communiceren van nieuws en ontwikkelingen m.b.t. nutriënten.

Activiteiten en taken zijn ondermeer:

 • leden- en stuurgroepvergaderingen organiseren van voorbereiden tot en met de verslaglegging;
 • ondersteunen en initiëren van samenwerking tussen NP leden;
 • position papers schrijven; 
 • gesprekken voeren met belanghebbenden (van technologen tot bestuurders en politici) en potentiële leden;
 • informeren van stuurgroepleden en gezamenlijke strategie en voortgang bepalen
 • coördinatie van communicatie en het schrijven van nieuwsbrieven;
 • projecten te bezoeken en deel te nemen aan beleidsprocessen;
 • financieel projectmanagement.

Requirements

De ideale kandidaat heeft een academische/HBO water-gerelateerde opleiding en beschikt daarnaast over:

 • enkele jaren ervaring in de watersector en affiniteit met de subsector watertechnologie;
 • drive, passie voor het onderwerp duurzaam nutriënten management en kringloopsluiting;
 • bij voorkeur internationale (project-) ervaring; ervaring met projectmanagement;
 • kennis van de watersector en gesprekspartner voor alle geledingen (overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen en NGO’s);
 • naast relationele vaardigheden beschik je over sterke communicatieve vaardigheden zowel in persoonlijk contact als via online media;
 • in het ontwikkelen en versterken van netwerken tussen organisaties ben je succesvol;
 • goede beheersing van de Nederlands en Engels taal is vereist.

Competenties:

Netwerkgericht, ondernemerschap/initiatief, omgevingsbewustzijn/organisatiesensitiviteit, onafhankelijkheid en integriteit, innovatief denken, organisatieloyaliteit, humor, verbindend vermogen.

Offer

NWP biedt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met vooruitzicht op verlenging. Bovenal geeft deze functie je de mogelijkheid je ervaring en netwerk in te zetten én uit te breiden. Je werkt en ontwikkelt jezelf in een uitdagende en innovatieve werkomgeving.

Application

Wanneer je voldoet aan de criteria nodigen we je graag uit om te solliciteren. Vertel ons waarom jij onderdeel wilt uitmaken van het NWP en waarom je denkt geschikt te zijn voor deze baan. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Wouter de Buck, Project Officer via 070 304 3758 / w.debuck@nwp.nl of Hans van den Adel, Bureaumanager, 070 304 3730 / h.vandenadel@nwp.nl

Je motivatie en CV kan je in één document uiterlijk 20 augustus toesturen door te klikken op solliciteren.


Closing date

21-08-2017
  Apply
Similar jobs: International Network Development Intern ('s-Gravenhage) | Internship Posistion YEP Programmes ('s-Gravenhage)
More jobs at this company: Internship Posistion YEP Programmes ('s-Gravenhage) International Network Development Intern ('s-Gravenhage)


Job type: Vast
Job ID #114
Date posted: 27-07-2017

Show map


$resource.CxPortal.actionLink.rssFeed Job Alert Subscription
$resource.CxPortal.actionLink.rssFeed Subscribe to the RSS feed
Print this job